Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Innovatief
28.03.2024

BHV-training nieuw leven ingeblazen

Veilig werken is een belangrijk thema binnen St vd Brink. Veiligheid is niet voor niets 1 van de 4 pijlers van het Fit & Fluitend programma. In kwartaal 1 heeft het thema Veiligheid centraal gestaan binnen onze organisatie. Zo kijken we continu wat we kunnen verbeteren aan alle initiatieven die bijdragen aan veiligheid. Ook de BHV-training. Deze training hebben we een nieuw leven in geblazen. In dit artikel vertellen we je meer over BHV.

De huidige vorm van BHV-training binnen St vd Brink is onder de loep genomen. Er was ruimte voor verbetering tussen de praktijk en de theorie. Daarom hebben wij de training aangepast en de frequentie opgehoogd. Om veiligheid structureel op de kaart te brengen bij onze collega’s.

Aftrap BHV in Wormerveer

De aftrap van de nieuwe BHV-training vond in maart dit jaar plaats in Wormerveer. Het moment om verschillende afdelingen bewust te maken van hulpverlening. Bij de eerste editie waren collega’s van de planning, loods, werkplaats en HR aanwezig. De volgende groep staat voor de maand april op de planning.

1 / 2

Onderwerpen tijdens de BHV-training

Tijdens de BHV-dag komen meerdere onderdelen aan bod:

  • wondverzorging
  • stabiele zijligging
  • Rautek greep
  • reanimatie
  • brandjes blussen
  • ronde door het pand

Er wordt gestart wondverzorging, zodat duidelijk wordt hoe collega’s geholpen moeten worden als zij een wond hebben tijdens werk. Indien er sprake is van bewusteloosheid wordt de stabiele zijligging gehanteerd. Ook deze wordt geoefend met de groep. Wanneer een slachtoffer na een onveilige situatie moet worden verplaatst naar een veilige locatie, wordt de Rautek greep toegepast. We behandelen ook reanimatie.

Verder komt brandjes blussen aan bod, hierbij is vooral de combinatie van snelheid en veiligheid van belang. Tot slot maken we met elkaar een ronde door het pand. Hierdoor krijgt de groep meer inzicht in de nooduitgangen, maar ook waar de brandslangen en de brandblussers zich bevinden.

Leuke en leerzame BHV-training

Met de nieuwe BHV-training leiden wij onze BHV'ers op voor een nóg veiligere werkomgeving. In deze training vindt er meer koppeling plaats tussen de theorie en de praktijk. Daarnaast is de frequentie opgehoogd naar 1x per maand. Zo zorgen we ervoor dat het zowel een leuke, als leerzame dag wordt.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...