Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Fit & Fluitend

Fit & Fluitend bij St vd Brink: Jouw welzijn, ons doel

Bij St vd Brink streven we ernaar dat iedere St vd Brink'er lekker in zijn vel zit. En dat iedereen elke dag fit en fluitend naar het werk komt en weer naar huis gaat. We geloven dat een gezonde balans tussen werk en privé daarbij cruciaal is. Daarom lanceerden we het programma 'Fit & Fluitend'. 

Hoeksteken van Fit & Fluitend

Het programma Fit & Fluitend omvat vier belangrijke thema's die de hoekstenen vormen van fit en fluitend:

1. Verbinding Bij St vd Brink hechten we veel waarde aan goede communicatie en verbinding tussen alle medewerkers. We geloven dat een positieve en ondersteunende werkomgeving essentieel is voor het welzijn.

2. Veiligheid Veiligheid staat voorop bij St vd Brink. We willen ervoor zorgen dat elke medewerker zich zowel fysiek als mentaal veilig voelt op de werkvloer.

3. Vitaliteit Een gezonde levensstijl draagt bij aan de vitaliteit. Als werkgever willen we iedere medewerker ondersteunen in het krijgen en behouden van een goede fysieke en mentale gezondheid.

4. Vakbekwaamheid We geloven in het benutten van de talenten en ervaring van medewerkers. Daarom focussen we ons om de juiste persoon op de juiste plek te hebben en in de ontwikkeling van medewekers.

Vanuit St vd Brink sturen we op deze thema’s en kijken we wat er goed gaat en waar we kunnen verbeteren.

1 / 2

Een stap richting Fit & Fluitend

Om Fit & Fluitend te realiseren, zijn we gestart met Drive Sessies als vertrekpunt. Het doel van deze sessies was aan de ene kant om meer bewustzijn te creëren voor jezelf. Wat heb je nodig om fluitend naar je werk te gaan en fluitend weer naar huis? En aan de andere kant, hoe heb je daar als leidinggevende invloed op bij je collega’s?

DRIVE staat voor verschillende thema's die bijdragen aan jouw welzijn:

  • Droombaan: Heb je plezier in je werk?
  • Relax: Zorg je goed voor jezelf?
  • Inkomen: Heb je financiële zorgen?
  • Verandering: Wat zijn jouw langetermijndoelen?
  • Energie: Hoe fit voel je je?

We delen graag de belangrijkste inzichten van deze sessies met iedereen.

Elk kwartaal een nieuw hoofdthema

Elk kwartaal lichten we een van de Fit & Fluitend thema's extra uit door middel van specifieke campagnes en acties. Enkele initiatieven van de afgelopen periode:

Preventief Medisch Onderzoek - Vitaliteit: In 2023 bieden we elke medewerker de kans om deel te nemen aan een preventief medisch onderzoek. Dit biedt inzicht in verschillende gezondheidsfactoren. Ook krijgt iedereen de mogelijkheid voor een persoonlijk coachingstrajecten.

Stoppen met Roken - Vitaliteit: In oktober voeren we de 'Stoptober'-campagne om medewerkers te stimuleren te stoppen met roken. Iedereen die zich opgeeft, krijgt een cursus aangeboden dat bestaat uit groepssessies en individuele begeleiding. Bovendien krijgen ze een boek cadeau: 'Nederland stopt met roken.'

Werkplekken Optimaliseren - Vitaliteit: We besteden aandacht aan ergonomische werkplekken om fysieke klachten te voorkomen. Gezondheidspraktijk Mesrits hielp iedere kantoormedewerker bij het instellen van bureaus en stoelen op maat.

Opleidingsbudget - Vakbekwaamheid: Als medewerker van St vd Brink kun je jaarlijks gebruikmaken van een opleidingsbudget van € 3.000 via het Sectorinstituut Transport en Logistiek om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je vakgebied.

Bij St vd Brink zijn we vastbesloten om jouw welzijn te ondersteunen en te zorgen dat je elke dag fit en fluitend bent. Samen streven we naar een gezonde en gelukkige werkplek. Fit & Fluitend is onze belofte aan jou!

0%
Samen op weg...