Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
CO2
05.07.2023

Elektrische laadpaal in gebruik

St vd Brink zet weer een belangrijke stap in de vergroening van haar wagenpark. Met de ingebruikname van de krachtigste snelladers op de markt zetten we een stap voorwaarts in de uitrol van zero emission transport. St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen oplaadfaciliteiten voor elektrische trucks.

 

Groenere transportindustrie

St vd Brink positioneert zich als koploper in duurzaam transport. Met de ingebruikname van de elektrische laadpaal zetten we een belangrijke stap in een groenere en duurzamere transportindustrie. “We blijven continu innoveren om de CO2-uitstoot en daarmee de impact op het milieu te verminderen. We hebben onszelf tot doel gesteld om in de CO2-uitstoot in 2025 met 50% te reduceren ten opzichte van 2020. Tegelijkertijd willen we onze klanten hoogwaardige logistieke oplossingen blijven bieden”, licht algemeen directeur Alex van den Brink toe.

Betrouwbare laadinfrastructuur

Met het groeiende aantal elektrische vrachtwagens was er de behoefte aan goede laadinfrastructuur. De keuze is gevallen op de ABB Terra 360-laadpaal en de plaatsing is door Equans verricht. “De elektrische laadpaal ABB Terra 360 stelt ons in staat om onze elektrische vrachtwagens efficiënt en betrouwbaar op te laden. St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen laadfaciliteiten en daar zijn we trots op”, aldus Sander Jansen, manager Wagenpark.

ABB Terra 360-laadpaal

Dat de keuze op de ABB Terra 360- laadpaal is gevallen, is niet zo gek. Deze biedt namelijk een geavanceerde laadoplossing die speciaal is ontworpen voor zware elektrische voertuigen. Daarnaast biedt de ABB Terra 360 mooie kenmerken en voordelen, zoals:

  • Hoog vermogen en snelle oplaadtijd; Dit laadstation kan vrachtwagens van laadsessies tot 360kW (of 2x 180kW) voorzien waarmee de laadtijd significant beperkt wordt.
  • Flexibel en modulair ontwerp.
  • CCS2 laadstekkers waarmee vrijwel alle type elektrische vrachtwagens geladen kunnen worden.
  • Veiligheid en betrouwbaarheid; het systeem voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is uitgerust met beschermingsmechanismen.
  • Connectiviteit en gebruiksgemak, waarmee we de laadsessie kunnen monitoren en analyseren.

Koploper in duurzaam transport

Door te kiezen voor de elektrische laadpaal dragen we direct bij aan de verduurzaming in de transportindustrie. In de nabije toekomst voegen we meerdere laadstations toe aan ons ‘laadplein’. Daarnaast blijven we continu innoveren en investeren in duurzame oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zullen onze vloot dit jaar flink uitbreiden met elektrische vrachtwagens en starten we een experiment met elektrische koelmotoren. Als koploper in duurzaam transport blijven we pionieren en streven naar een schonere en duurzamere transportwereld.  

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...