Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
CO2
04.06.2021

13% minder CO2 uitstoot!

St vd Brink heeft dagelijks ruim 450 vrachtwagens op de weg en hiervoor is brandstof nodig. Wij kiezen daarom graag voor een brandstof die de uitstoot van schadelijke stoffen reduceert. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de directe omgeving van onze medewerkers en waar zij komen!

HVO20

Onze keuze is gevallen op duurzame brandstof HVO20. Een synthetische diesel, die gemaakt wordt van verschillende afval- en reststromen. Deze afvalproducten worden behandeld met waterstof, waarbij de molecuulstructuur uiteindelijk bijna gelijk is aan diesel.

13% CO2-uitstoot reduceren

HVO is een fossiel vrije diesel, die gemaakt wordt van van herwinbare grondstoffen zoals gebruikt frituurvet, dierlijke vetten en houtpulp en in dit geval bijgemengd met gewone diesel. Dat zorgt ervoor dat wij 13% CO2-uitstoot reduceren t.o.v. reguliere diesel(B7)! Ook reduceren wij hiermee andere schadelijke stoffen zoals fijnstof en stikstof.

De brandstof HVO20 bestaat uit 20% HVO en 80% diesel. De 20% HVO wordt gemaakt van afval- en reststromen en is daarmee volledig circulair. Met deze brandstof zorgt St vd Brink dus voor afvalvermindering! Voor het 20% HVO-aandeel wordt 100% gebruik gemaakt.

Dalhuisen Olie

HVO20 is een product van Dalhuisen Olie. Dalhuisen Olie behaalde eerder al de Lean and Green Award, de Lean and Green Star en niveau 3 op de CO2-Prestatieladder.

We zijn er trots op dat wij als allereerste transporteur middels deze brandstof, klanten de mogelijkheid bieden om hun CO2-voetafdruk te verlagen.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...