Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Actueel
02.06.2022

Gastles bij Groevenbeek Ermelo

Vrijdag 20 mei was Richard Derlagen, (mentor) chauffeur St vd Brink en tevens oud leraar, te gast bij het Groevenbeek in Ermelo. Het betrof de tweede les (van de drie lessen). Richard wil met deze lessen graag het transport vak tussen de oren krijgen bij de leerlingen Basis en Kader 3.

 

Persoonlijke verhalen afwisselen met theorie

Na een korte introductie, kregen de leerlingen een beeld geschetst van een gemiddelde werkdag van een chauffeur, wat er voor nodig is om chauffeur te worden, wat voor soort werk er allemaal bij komt kijken, de benodigde rijbewijzen, nascholing en de beloningen als chauffeur. Richard creëerde interactie door naar persoonlijke verhalen te vragen.

Trailer vrachtwagen van binnen en buiten bekijken

Vervolgens was het tijd om naar buiten te gaan. Daar stond een vrachtwagen met een trailer op het schoolplein, het materiaal waar de chauffeurs mee op de weg zitten. Vooral van het formaat van de wagen en de voorzieningen zoals de magnetron, koelkast het audiosysteem en het elektrische verstelbare bed waren de leerlingen onder de indruk. Als afsluiting werd er nog even met de luchthoorn getoeterd zodat de hele school wist dat wij er waren!

De jeugd heeft de toekomst

Voor veel leerlingen was het beroep van chauffeur niet bekend en geen toekomstige beroepskeuze, maar na de les hadden ze wel een beter beeld van het beroep. Gelukkig waren er ook leerlingen bij die al wel de keuze hadden gemaakt voor het transport vak en in de vrachtwagen wilde zitten. De les was een groot succes en Richard werd goed ontvangen!

St vd Brink vindt het belangrijk om scholieren te enthousiasmeren voor de Transport & Logistiek sector en verzorgt dan ook een aantal gastlessen op diverse beroepsopleidingen.

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...