Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Actueel
21.03.2022

De jeugd heeft de toekomst

In een driedelige lessenserie dompelen enkele collega’s namens St vd Brink de leerlingen van het Groevenbeek College Ermelo onder in de wereld van transport en logistiek. De eerste gastles werd verzorgd voor Melvin Biegnolé. Om de jeugd te enthousiasmeren voor deze sector. Immers de instroming van jeugd is wat onze sector nodig heeft. 

Gastbezoek op locatie

De gastlessen starten met een bedrijfsbezoek. Tijdens dit bezoek krijgen de leerlingen een kijkje in de keuken bij St vd Brink. Hoe gaan processen eraan toe? En wat komt er allemaal kijken bij het duurzaam transporteren van goederen? En hoe worden routes gepland?

Eerste gastles over planning en goederenstroom

Als vervolg op dit bezoek wordt planning en goederenstroom onder de aandacht gebracht. Een essentieel onderdeel aangezien winkels op verschillende plekken in Nederland bevoorraad moeten worden. Daar heb je een vrachtwagen, chauffeur en een efficiënte route voor nodig.

Veelzijdigheid in functieaanbod binnen St vd Brink

Wat de leerlingen niet wisten, is dat er bij St vd Brink veel meer beroepen beschikbaar zijn dan alleen het beroep vrachtwagenchauffeur. Ook een planner, verzuimcoördinator en een HR-manager zijn net zo belangrijk voor het gehele transport proces.

Van boodschap tot vervoer

Om het gehele proces in kaart te brengen vertelt Melvin over online boodschappen doen, planning verschillende typen vracht en verschillende soorten vrachtwagens en chauffeurs. Zo wordt voor de leerlingen duidelijker hoe alles van A tot Z in elkaar zit bij St vd Brink.

De eerste gastles heeft plaatsgevonden en er volgen er nog twee. Op dat de leerlingen in de toekomst zich bij ons zullen aansluiten!

Misschien is dit ook interessant voor u

0%
Samen op weg...