Ga naar content
Baanzekerheid
Fulltime & parttime
Volop opleidingsmogelijkheden
St vd Brink
Certificering

Gecertificeerd transportbedrijf

ISO-certificaat

Als vervoerder van onder andere levensmiddelen zijn we verantwoordelijk voor de voedselveiligheid en kwaliteit van de producten die wij vervoeren. Om die reden is kwaliteitszorg een belangrijk aspect voor St vd Brink. Al onze bedrijfsprocessen zijn daarom ISO 9001(2015) gecertificeerd.

Kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen

Voor onze vestigingen in MeppelErmelo en Wormerveer zijn we gecertificeerd voor de BRC Storage and Distribution norm. Voor Wormerveer hebben wij een Bio Certifcaat behaald om biologische producten op te mogen slaan. Zo zijn wij ook in staat de voedselveiligheid voor onze klanten centraal te stellen en te kunnen waarborgen.

Kwaliteit is eveneens een van de belangrijkste pijlers in de veevoedersector. Diervoeders maken een belangrijk deel uit van de voedselproductieketen. Ze hebben directe invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Om de kwaliteit en veiligheid daarvan te waarborgen heeft St vd Brink een GMP+ Feed Certificaat ontvangen. Dit certificaat is geldig voor zowel wegtransport van diervoer, als voor op- en overslag van diervoeder.
1 / 2

CO2-beleid

Onze route naar een kleinere CO2-footprint zijn wij aan het afleggen. Ons doel is om in 2025 onze CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2020. Via deze linkjes vind je de rapportages vanaf 2020.

Lean and Green

Milieueisen worden strenger. En dat is goed. Wij zijn de ontwikkelingen steeds meerdere stappen voor, zodat we onze vervoersmiddelen zo lang mogelijk kunnen blijven inzetten. En we nú al meer besparen dan wettelijk vereist. In 2008 besloten we onze CO2-uitstoot tot 2013 te reduceren met minimaal 20 procent. Het leverde ons de Lean and Green award op.

In 2023 was onze uitstoot voor ruim 98% brandstof gerelateerd. Om de uitstoot te beperken ligt daarom de focus op het besparen van brandstoffen. Dat doen we onder andere door:

 1. De inzet van elektrische en (BIO) LNG-voertuigen
 2. HVO diesel tanken op de thuisbasis in Ermelo
 3. Chauffeurs wekelijks over hun rijstijl te informeren via het rijstijlrapport

Veilige werkomgeving voedselveiligheid

Om de veiligheid op onze locaties te garanderen worden de volgende maatregelen genomen:

 • Bezoekers moeten op alle vestigingen zich bij binnenkomst aanmelden en worden geregistreerd in een bezoekersregister.
 • In de locaties Wormerveer, Meppel en Lelystad zijn de gebouwen niet vrij toegankelijk waardoor onaangekondigde toegang tot de gebouwen niet mogelijk is. 
 • De locaties in Ermelo, Wormerveer en Lelystad zijn volledig afsluitbaar buiten openingsuren.
 • Alle locaties worden beveiligd door middel van camerabewaking en/of alarmsysteem.
 • Alle computersystemen zijn beveiligd. 
 • Kopieën van bedrijfsdata worden opgeslagen op beveiligde externe servers. 
 • Kantoorpersoneel is getraind in het herkennen van phishing-mails en het voorkomen van computerfraude. 
 • Geladen voertuigen op het terrein worden nooit onbewaakt achtergelaten.
 • Leidingen inzake nutsvoorzieningen zijn niet toegankelijk aan de buitenzijde van het gebouw.
 • Alle personeelsleden worden geïnformeerd over voedselveiligheid.
1 / 2

PayChecked

St vd Brink heeft het keurmerk PayChecked behaald. Met dit keurmerk kunnen transportbedrijven aantonen dat zij hun werknemers het juiste loon betalen en dat er afspraken zijn gemaakt over beloning verder in de keten. We vereisen namelijk hetzelfde van onze charters. Door dit keurmerk kunt u in één oogopslag zien dat wij ons aan de Nederlandse cao en wet- en regelgeving houden.

Leerbedrijf Transport & Logistiek

Wij vinden het belangrijk om nieuw logistiek talent een kans te geven zich in de praktijk te ontwikkelen. Daarom zijn wij een door het Sectorinstituut Transport en Logistiek gecertificeerd leerbedrijf. Dit houdt in dat wij in het kader van de Wet Educatie Beroepsonderwijs leerlingen mogen opleiden voor de volgende beroepskwalificaties:

 • Assistent Logistiek
 • Chauffeur goederenvervoer
 • Logistiek medewerker
 • Logistiek supervisor
 • Manager Transport en Logistiek
 • Planner wegtransport
Barend Livestroo

Benieuwd naar de mogelijkheden?

We komen graag met u in contact. Van maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.
Barend Livestroo
Kwaliteitscoördinator
0%
Samen op weg...